Take a fresh look at your lifestyle.

Якби західні області від’єднались, то б ніякої війни не було: мешканка Львівщини виправдовувала окупантів

0 16

Один з фактів, який демонструє важливість законодавства та відповідальності за поширення недостовірної інформації, відбувся в Львівській області.

Там мешканка виявилася на лаві підсудних через висловлення виправдань щодо збройної агресії Російської Федерації проти України.

Прокуратура довела до суду обвинувальний акт щодо громадянки України, яка була звинувачена у виправданні, а навіть відзначенні дій Росії, що виступала збройним агресором. Зокрема, її підозрюють у глорифікації учасників агресії та запереченні факту збройних дій.

В ході слідства встановлено, що жінка розміщувала спірні матеріали через свій акаунт у соцмережі “Однокласники”, яка є забороненою на території України. Вона намагалася грубо викривати події та висловлювала думку, що Україна є націоналістичною країною. В додаток, її публікації містили звинувачення жителів західних областей в намаганні відокремитися, запевняючи, що це б не викликало жодної військової реакції.

Підсудна також вчиняла дії, які виправдовували та підтримували дії глави держави-агресора. Це стало ще одним доказом небажаної активності, що спрямовувалася на дестабілізацію ситуації в країні.

Важливо наголосити, що відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою до тих пір, поки її вина не буде доведено в законному порядку та встановлено вироком суду.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.