Take a fresh look at your lifestyle.

Діти стрибали із вікон: у російській Казані учень розстріляв школярів і вчителів (фото, відео)

0 3 456

У Казані (Республіка Татарстан, РФ) вранці 11 травня влаштували стрілянину в будівлі школи на вулиці Джаудат Файзі, там також прогримів вибух. Попередньо, 9 осіб загинули, більше 10 отримали поранення.

Інцидент трапився в гімназії №175, повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на екстрені служби. РИА Новости зазначили, що за підозрою в стрільбі правоохоронці затримали одного з колишніх учнів – 19-річний хлопець нібито попереджав про розправу в соцмережах. НП в казанській школі офіційно назвали терактом.

“За деякими даними, діти змушені вистрибувати з вікон, до двору збіглися батьки і місцеві жителі. Батьки повідомляють, що в будівлю школи увірвалися двоє чоловіків із автоматом і відкрили стрілянину, одразу після цього було чути вибух“, – йдеться в повідомленні.

Невідомі влаштували стрілянину в гімназії Казані

На кадрах, які зняли очевидці НП із довколишніх будинків, видно, як діти тікають із гімназії, після пострілів двоє учнів вистрибують із верхніх поверхів будівлі. Очевидці заявили, що декілька школярів розбилися, вистрибнувши з вікон третього поверху.

Інцидент трапився в гімназії №175

Зазначається, що до місця НП стягнули силовиків і екстрені служби, там чергували карети швидкої допомоги. Дорогу в бік вулиці Файзі повністю перекрили, дітей із гімназії евакуювали.
Під час стрілянини було вбито багатьох осіб
Спершу повідомлялося про шість жертв, але пізніше кількість загиблих збільшилася. Серед них вчитель та школярі. Вогнепальні поранення й травми отримали 12 осіб, із них чотирьох було госпіталізовано в реанімацію.
Багато школярів постраждали

Після стрілянини в казанській школі заходи безпеки посилили в усіх навчальних закладах. Також у місті ввели режим КТО – застосовується в місці проведення контртерористичної операції для припинення або розкриття теракту й мінімізації його наслідків. Середу, 12 травня, оголосили в Татарстані днем жалоби.

Пізніше в мережі з’явилися відео затримання підозрюваного в стрілянині – 19-річного Ільназа Галявієва. Попри заяви про двох стрілків, у правоохоронних органах заначили, що хлопець діяв один.

Одного з підозрюваних затримали

За інформацією російських ЗМІ, він зайшов до гімназії і застрелив щонайменше дев’ятьох осіб – сімох восьмикласників, охоронця і прибиральницю. Уточнюється, що другого стрілка в гімназії №175 “ліквідували в будівлі школи”. Але пізніше в МЗС Татарстану заявили, що інформація про це невірна.

З’ясувалося, що підозрюваний у стрільбі Ільназ Галявієв виявився колишнім учнем цього навчальному закладу, а нині – студентом четвертого курсу університету “ТИСБИ”. Перед злочином він нібито проінформував про свої наміри в соцмережі, назвав себе “богом” і заявив, що піде “вбивати біосміття” і потім застрелиться.

Місце НП

Мер Казані Ільсур Метшин заявив, що стрілянина в гімназії №175 є терактом. Він висловив співчуття сім’ям, рідним і близьким загиблих, передають РИА Новости. Правоохоронці уточнили, що в день НП в навчальному закладі була відсутня охорона, а замість неї – тільки тривожна кнопка.

“Це величезна страшна трагедія. Терористичний акт, спрямований проти дітей, – найбільш підле, найнижче, що можна собі уявити. Наші серця сьогодні сповнені скорботи й співчуття”, – сказав чиновник.

У Казані скликали позачергове засідання антитерористичної комісії, сім’ям загиблих і постраждалих уряд виділить виплати.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.