Take a fresh look at your lifestyle.

Користь ручного масажу та його види

0 48

Що таке ручний масаж

Ручний масаж тіла – одна з найприємніших і релаксирующих процедур в медицині сучасності. Однак масаж застосовувався ще з давніх-давен і приносив тільки позитивний ефект: саме тому і в нинішній час процедура активно застосовується і використовується населенням. Погладжування, постукування, розтягування, вібрація, пощипування, розтирання, розминка, струшування – все це основні елементи техніки ручного масажу.

Особливості проведення масажу

Звичайно, апаратний масаж так само корисний, як і ручний, але тільки руки майстра дозволяють розслабитися або підбадьоритися, підвищити тонус м’язів або надати на них седативну дію, підтягнути тонус шкіри і зняти біль в тілі та навіть боротися із зайвими обсягами і кілограмами . І, найголовніше, досвідчений масажист тактильно відчує проблемну зону в організмі і буде займатися нею, надаючи окрему увагу: акуратно опрацьовувати з різним ступенем впливу до поліпшення стану. В Івано-Франківську багато спеціалізованих масажистів, які надають послуги ручного масажу. Ви можете порадувати себе чи свою другу половинку замовивши подарункові сертифікати для масажу в Івано-Франківську . Ми ж розглянемо в чому користь ручного масажу.

Користь ручного масажу

Користь ручного масажу безсумнівна. Варто пам’ятати, що кваліфіковано працювати з тілом може тільки професіонал, виключно медичний працівник, який володіє необхідними знаннями та досвідом.

Як правило, терапію масажем проводять в своєму розпорядженні і комфортній обстановці: в добре провітреному, теплом і світлому приміщенні, де температура повітря становить не нижче 20 ° C. Для кращої релаксації прийнято услащать слух пацієнтів, включаючи приємну мелодію або звуки природи – в цьому випадку клієнти відчувають повне умиротворення, і дію лікувальної процедури стає найбільш ефективним.

Види ручного масажу

Розрізняють такі види ручного масажу:

  • релаксуючий;
  • антицелюлітний масаж / Масаж для схуднення;
  • медовий;
  • загальний лікувальний або зонально виділений.

Для боротьби з постійними стресами, хронічною втомою, апатією, тривогою та іншими психічними розладами подібної етіології застосовується релаксуючий масаж. Пацієнти відзначають, що після сеансів, які лікарі рекомендують проходити курсом 7-10 занять, настрій поліпшується, завдяки цьому психологічний стан нормалізується, біль іде, відбувається розвантаження як фізична, так і психологічна.

Другий за популярністю є масаж для схуднення (в тому числі масаж від целюліту). Завдяки точним рухам масажними рухами шкіра помітно підтягується, з’являється зникла пружність, поліпшується кровообіг, йде зайва рідина, шкірний покрив насичується киснем, м’язи приходять у тонус.

Медовий вид також є косметичної різновидом масажною терапії, де організм крім цілющих властивостей омолоджується і набуває колишню активну життєдіяльність, а так само насичується корисними вітамінами.

Загальний лікувальний масаж використовують як на все тіло при відновленні після перенесених травм або хронічних захворюваннях, а й окремо на вибрані зони: живіт, шия, руки, ноги, стегна, спина.

Показання та протипоказання
Незважаючи на високу ефективність, масажна терапія може нанести і шкода. Тому обов’язково варто дотримуватися рекомендацій лікаря, так як саме доктор вивчає історію хвороби пацієнта і бачить необхідність в проведенні тієї чи іншої процедури.

показання

  • Хронічна втома, стреси;
  • Головні болі (мігрень);
  • Набряки, старіння шкіри, целюліт;
    часті ГРВІ
  • Масаж грудної клітки широко застосовується для реабілітації пацієнтів після коронавируса.

Протипоказання

  • Дерматологічні захворювання;
  • вагітність;
  • Онкологія;
  • Захворювання кровоносної системи і судин;
  • Цукровий діабет;
  • Озноб, підвищена температура тіла, захворювання в гострий період

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.