Take a fresh look at your lifestyle.

Фітотерапія : в які галузі медицина поширена

0 13

Що таке фітотерапія
Фітотерапія, або лікування травами – метод, заснований на лікуванні різних захворювань рослинними препаратами, а так само лікарськими рослинами.
Історія лікування травами йде глибоко в минуле: люди ще з давніх-давен готували різні цілющі настої з лікарських рослин, сушили трави і квіти. Сучасна медицина зробила крок далеко вперед, але досвід наших предків, який підкріплений новітніми дослідженнями, використовується і зараз. Фітотерапія відноситься до нетрадиційної медицини, але даний факт не применшує її достоїнств. Одним з найважливіших плюсів траволікування є відсутність хімічних сполук у витягах з лікарських трав.Найбільший вибір фіопрепаратів є на сайті Зелена аптека Боровика ми ж розглянемо детально основні принципи фітотерапії.

Всі правила фітотерапії сходяться до одного – не нашкодити здоров’ю:

М’який, делікатний вплив на організм людини;
Активізація власних ресурсів і захисних механізмів організму.
Однак при всіх позитивних характеристиках фітотерапії вилікувати складну патологію тільки за допомогою трав не можливо. Рослинні препарати використовуються в комплексі з медичними ліками, щоб підкріпити або посилити ефект оздоровлення, і загальними рекомендаціями лікаря! Не варто так само допускати безконтрольний прийом фітолікарств – все повинно бути строго в міру.

Області застосування фітопрепаратів, як показання до застосування:
Кардіологія. При комплексному підході в лікуванні серцево-судинних захворювань, наприклад, необхідно строго дотримуватися вказівок щодо зміни харчування пацієнта в поєднанні з прийомом рослинних препаратів. Рекомендують приймати відвари або настої таких рослин, як шипшина, глід, женьшень, конвалія, мелісу, пустирник, елеутерокок та ін.

Пульмонологія. У даній області застосовуються муколітичні препарати. Якщо хвороба протікає без ускладнень або знаходиться на ранній стадії, терапія може бути обмежена тільки рослинними препаратами. Застосовується материнка, мати-й-мачуха, береза.

Гастроентерологія. Фітотерапія при захворюваннях шлунково-кишкового тракту повинна бути максимально обережною, щоб не погіршити ситуацію зовсім. Пацієнту строго рекомендується дотримуватися приписів терапевта. Залежно від ступеня і форми захворювання шлунково-кишкового тракту застосовуються трави різних фармакологічних властивостей. Наприклад, при гастритах з підвищеною кислотністю необхідно приймати м’яту, мелісу, шавлія, ромашку. З зниженою кислотністю – коріандр, подорожник.

Гінекологія та урологія. Сечогінного властивості рослини допомагають з проблемами сечової системи (брусниця, пирій). У гінекології застосовуються протизапальний, антисептичний, вітамінізує дії трави (ромашка, евкаліпт, смородина та ін.).

Ендокринологія. Фітотерапія при цукровому діабеті застосовується тільки в комплексі з медичними препаратами. Залежно від типу цукрового діабету приймають різного фармакологічної дії трави. При першому типі використовують природні інсуліноподібний рослини (чорниця, женьшень, елеутерокок). При другому – анаболіки рослинного походження (квасоля, селера).

В онкології застосовуються настої ромашки, малини, м’яти, календули, як антисептичний засіб, щоб полегшити стан пацієнта після прийому найсильніших медикаментозних препаратів.

Широко фітотерапія використовується в педіатрії. Ромашка, череда служать антибактеріальними щадними рослинними препаратами.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.