Take a fresh look at your lifestyle.

Самохідні обприскувачі: доцільність використання, навантаження та додаткові функції

0 14

Важко уявити парк сільськогосподарської техніки без машин для захисту та обробки рослин. Самохідні обприскувачі активно використовують для обробки грунтів, внесення пестицидів, підживлення рослин мінеральними добривами.  Насправді потенціал агрегатів виходить далеко за межі виключно внесення хімікатів.

Помилково вважати, що навантаження на обприскувач самохідний незначне, тому не доцільно купувати настільки дорогу техніку, краще обійтися дешевшим варіантом, до прикладу, причіпним обприскувачем. Насправді річне навантаження самохідного обприскувача становить приблизно 6–8 місяців, тобто весь вегетаційний сезон. Завдяки висоті кліренсу, самоходний оприскувач обробляє рослини протягом усього періоду вегетації, а також десикації, на що не здатна навісна або причіпна техніка.

Окрім внесення хімікатів, самохідне обладнання застосовують в інших сферах сільського господарства:

  • внесення рідких добрив;
  • полив рослин;
  • внесення біологічних препаратів;
  • моніторинг та збір даних.

Деякі обприскувачі самохідні переконвартовують для здійснення поливу рослин. Особливо корисно в умовах, коли необхідно забезпечити оптимальний рівень вологості для певного виду культур. Обприскувачі зі спеціальним обладнанням, розподіляють воду рівномірно та точно, що сприяє здоровому росту рослин та зниженню втрат від стресу через недостатній полив.

Із збільшенням інтересу до органічного сільського господарства, техніку самохідного типу використовують для внесення біологічних препаратів. Обприскувач самохідний оснащений сучасною системою моніторингу, здатен збирати дані про стан рослин, грунту, погодних умов тощо. В подальшому ця інформація використовується для виявлення проблем, прийняття рішень щодо внесення пестицидів, а також з метою планування майбутніх агротехнічних заходів.

Як бачимо, самохідна машина може мати широкий спектр застосування. Деякі моделі за наявності певного додаткового укомплектування, підживлюють рослини рідкими чи кристалічними добривами. Є типи доукомплектування, що перетворюють обприскувачі в косарки, розкидачі мінеральних добрив. Незважаючи на універсальність, все ж для більшості аграріїв, головний чинник у виборі – ціна.Причіпні агрегати дешевші, але враховуючи вартість трактора і його обслуговування, то вигідніше купити самохідний обприскувач.

Джерело: https://boguslav.ua/produkcziya/samoxodnye-opryskivateli/

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.