Take a fresh look at your lifestyle.

Що потрібно для проведення весілля: список дрібниць

0 30

Чому, насправді, вони не такі вже й дрібні. На сторінках порталу ви також зможете знайти багато статей про вкрай корисну інформацію для весілля, різні товари та послуги.

Весільний клопіт безсумнівно приємний.  Сьогодні мова піде про ті дрібниці, без яких весілля відбудеться, але не буде тією ідеальною, про яку мріє кожна пара молодят. Ці чарівні атрибути створюють образ цілісності весілля.

Подушечки для перстнів

Подушечка для перстнів – це милий та витончений аксесуар. Він уже створює настрій. Крім того, подушечки часто використовуються у весільній фотосесії.

Форма подушечки для перстнів може бути абсолютно різною. Найпопулярнішими є квадратна подушечка та у формі серця. Рідше – інші форми або нестандартний дизайн.

Вибираючи подушечку для перстнів, не забудьте про її призначення. Кільця повинні надійно на ній триматися і не сковзнути. Це вважається поганою прикметою. Є кілька варіантів кріплення перстнів на подушечці:

  • у невеликому заглибленні-гніздечку;
  • прив’язавши кільця на стрічку;
  • прикріпивши їх до елементу декору.

Келихи та прикраси до них

Весільні келихи залишаться у молодят назавжди як пам’ятні деталі про цей день. Вибираючи прикраси до них не забудьте про загальну стилістику вашого весілля. Келихи повинні гармонійно поєднуватися з рештою декору. Вибирайте прикраси на свій смак: стрічки, намистини, перлини, мережива. Використовується ліплення або розпис. Часто на келихах зображають кільця, серця, лебедів.

Окремо варто придбати пару недорогих келихів. Це якщо молодята збираються бити посуд на щастя. Ці келихи також мають бути оздоблені, адже вони залишаться на кадрах пам’ятних фото.

Весільні рушники і солонки

Ще наші бабусі наперед готували рушники собі на весілля, вишиваючи їх задовго до довгоочікуваного дня. Наразі все частіше використовуються покупні рушники. Їх можна придбати з ручною або машинною вишивкою, або із зображенням, яке нанесено фарбами.

Скільки рушників необхідно мати на весіллі:

  • на ікони для благословення батьками;
  • під коровай, яким батьки зустрічають молодих;
  • під ноги молодим у РАГС;
  • для вінчання.

Згідно з традицією, після весільної прогулянки біля порогу бенкетного залу молодят зустрічають батьки з хлібом та сіллю. Наречені відламують шматок короваю, підсолюють і годують один одного. Для цього обряду сіль може бути насипана безпосередньо в заглиблення на короваї. Або в невелику солянку. Найчастіше вибирають дерев’яну або керамічну, багато прикрашену солянку.

Прикраси для весільного кортежу

У день одруження молодим потрібно багато пересуватися містом. З дому в РАГС, на прогулянку та фотосесію, до ресторану. Разом із молодими їздять фотограф, відеооператор та друзі. І навіть для невеликого весілля потрібен весільний кортеж.

Скринька для грошей

Досить часто гості у день одруження дарують молодим гроші. Відповідно до повір’я до рук молодим гроші давати не можна. А кудись скласти їх треба. Для цього можна вибрати симпатичну скриньку. Це зручно та красиво.

Запрошення

Організація весілля починається задовго до дня одруження. І навіть для гостей. Починається вона з отримання запрошення на весілля. У ньому молодята повідомляють про дату та місце проведення церемонії одруження. Якщо весілля є тематичним, то й запрошення вже відображає це.

Які бувають запрошення на весілля? Який текст написати у віршах чи прозі? Як підписати запрошення?

Розсадкові картки

Уникнути плутанини та стовпотворіння за банкетним столом допоможуть розсадні картки. Стилістика їх оформлення має бути витримана у тому стилі, як і торжество.

Роль розсадкових карток важко переоцінити. Особливо якщо за банкетним столом при

є понад 30 осіб. Банкетна картка значно економить час, який зазвичай витрачається на суєту і черг перед столами. Все відбувається спокійно та всіх зручно.

Весільні бомбоньєрки

Бонбоньєрки – це невеликі красиві коробочки або мішечки. У які поміщають солодкий подарунок або маленький пам’ятний подарунок. Наповнення у всіх бомбоньєрок має бути однаковим.

Бутоньерки для дітей

Красиві невеликі букетики з живих чи штучних квітів кріплять на одяг дітям, незаміжнім дівчатам та неодруженим хлопцям. Цей ритуал користується популярністю в країнах Європи та Сполучених Штатах.

 

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.